Πρόσβαση

Για να φτάσετε στη Θάσο, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε ένα σκάφος. Τα δύο κύρια λιμάνια που προσφέρουν καθημερινή σύνδεση με το νησί είναι το λιμάνι της Καβάλας και το λιμάνι της Κεραμωτής. Η διάρκεια του ταξιδιού στο σκάφος είναι αντίστοιχα 60 και 35 λεπτά. Οι τρόποι προσέγγισης των 2 θυρών είναι οι εξής:

Με το αυτοκίνητο

Από την Ηπειρωτική Δυτική & Στερεά Ελλάδα μέσω της Εγνατίας Οδού / A2 / E90: Βγείτε στην Εγνατία Οδό / Α2 / E90 στη Χρυσούπολη. Πάρτε την έξοδο προς ΘΑΣΟΣ / ΚΕΡΑΜΩΤΗ / ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ από την Εγνατία Οδό / Α2 / Ε90. Πάρτε την Επαρχιακή Οδό Νέας Καρβάλης στην Κεραμωτή - Θάσο στην Κεραμωτή. Πάρτε το πλοίο Κεραμωτή - Θάσος στον Λιμένα Θάσου. Πάρτε την Ε.Ο. Θάσου Λιμενάρια προς τον προορισμό σας.

Από την Ανατολική Ελλάδα & την Τουρκία μέσω της Εγνατίας Οδού / Α2 / Ε90 (μέσω των συνόρων Κίπολη): Ακολουθήστε την Avrupa Otoyolu / O-3, E84 και E90 στην Επαρ.Οδ. Χρυσουπόλεως-Πλαταμώνα στη Χρυσούπολη της Ελλάδας. Πάρτε την έξοδο προς το Ζαρκάδια από την Εγνατία Οδό / Α2 / Ε90. Πάρτε Επαρ.Οδ. Χρυσουπόλεως-Κεραμωτής στην Κεραμωτή - Θάσου στην Κεραμωτή. Πάρτε το πλοίο Κεραμωτή - Θάσος στον Λιμένα Θάσου. Πάρτε την Ε.Ο. Θάσου Λιμενάρια προς τον προορισμό σας.

Από τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων μέσω των συνόρων Nimfaia (οχήματα έως 3.500 kg): Πηγαίνετε στην Εγνατία Οδό / Α2 / E90 στην Κομοτηνή, από τη διαδρομή 5 και Α23. Ακολουθήστε την Εγνατία Οδό / Α2 / E90 στην Επαρ.Οδ. Χρυσουπόλεως-Πλαταμώνα στη Χρυσούπολη. Πάρτε την έξοδο προς το Ζαρκάδια από την Εγνατία Οδό / Α2 / Ε90. Πάρτε Επαρ.Οδ. Χρυσουπόλεως-Κεραμωτής στην Κεραμωτή - Θάσου στην Κεραμωτή. Πάρτε το πλοίο Κεραμωτή - Θάσος στον Λιμένα Θάσου. Πάρτε την Ε.Ο. Θάσου Λιμενάρια προς τον προορισμό σας.

Από τις κεντρικές Βαλκανικές χώρες μέσω των συνόρων του Κουλάτα: Από το Α3, το Δρόμο 1, το Α25 και το Ε.Ο. Σερρών Δράμας / ΕΟ12 στον Σταθμό Λευκοθέας, Ελλάδα. Ακολουθήστε το Επαρ.Οδ. Καβάλας - Σερρών και Παπαχριστίδη στην Ε.Ο. Δράμας Καβάλας / ΕΟ12 στον Σταυρό. Ακολουθήστε την Επαρχιακή Οδό Νέας Καρβάλης στην Κεραμωτή - Θάσο στην Κεραμωτή. Πάρτε το πλοίο Κεραμωτή - Θάσος στον Λιμένα Θάσου. Πάρτε την Ε.Ο. Θάσου Λιμενάρια προς τον προορισμό σας.

Με λεωφορείο

Από το σταθμό λεωφορείων της Θεσσαλονίκης μπορείτε να πάρετε το λεωφορείο για Καβάλα. Από εκεί, θα πρέπει να περπατήσετε ή να πάρετε ταξί μέχρι το λιμάνι της Καβάλας και στη συνέχεια το πλοίο για τη Σκάλα Πρίνου. Τα δρομολόγια των λεωφορείων, που εκτελούνται καθημερινά από τις 6:00 π.μ. έως τις 10:00 μ.μ., και υπάρχει σύνδεση πορθμείων 2-6 φορές / ημέρα ανάλογα με την περίοδο.

Με Αεροπλάνο

Μπορείτε να φτάσετε στο διεθνές αεροδρόμιο "Μέγας Αλέξανδρος" στη Χρυσούπολη, με μία από τις καθημερινές πτήσεις ολυμπιακών ή αιγαιακών αεροπορικών εταιρειών από την Αθήνα. Από το αεροδρόμιο μπορείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο, να πάρετε ταξί ή να επικοινωνήσετε μαζί μας για να κανονίσετε τη μεταφορά σας. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι περίπου 60 λεπτά.

Με το σκάφος

Η Θάσος είναι προσβάσιμη μόνο μέσω θαλάσσης. Μικρά σκάφη, κόπτες και μικρά σκάφη μπορούν να εισέλθουν στο λιμάνι του Λιμένα & Πρίνου.

Facebook Twitter Google+ Pinterest
×

BOOK NOW