Παραλίες και Τοπία

Παραλίες με κρυστάλλινα νερά και άθικτη φύση

Στη Θάσο μπορείτε να κολυμπήσετε στις πιο γνωστές αμμώδεις παραλίες και να θαυμάσετε διάφορα τοπία κάθε εποχή. Αμμώδεις παραλίες με κρυστάλλινα νερά, γαλαζοπράσινα νερά. ένα θαυμάσιο τοπίο με απομονωμένους κολπίσκους, σπηλιές και μαγευτικά ηλιοβασιλέματα. Μεταξύ αυτών αξίζει να επισκεφθείτε: τη Χρυσή Ακτή, τη λιμνοθάλασσα του Γκιόλα, την Μαρμάρινη, το Πευκάρι, την Αλυκή, τη Μεταλλία, την Ψιλή Άμμο και πολλά άλλα.

Χρυσή παραλία (Σκάλα Παναγιάς) & Χρυσή Ακτή (Σκάλα Ποταμιάς)

Η Χρυσή Ακτή μαζί με τη Χρυσή Αμμουδιά αποτελούν τη μεγαλύτερη παραλία του νησιού, με μπλε σημαία. Βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού και απέχει 13χλμ. Από τον Λιμένα. Το όνομά του ("Χρυσή" που σημαίνει χρυσή) προέρχεται από το χρώμα που αντανακλάται στην άμμο από το ηλιακό φως.

Η μία άκρη της παραλίας ονομάζεται Χρυσή Ακτή και είναι η παραλία της Σκάλας Ποταμιάς. Η παραλία είναι καλά οργανωμένη και εύκολα προσβάσιμη, με θαλασσινά νερά και λεπτή άμμο, ιδανική για οικογένειες με παιδιά. Η πρόσβαση και η στάθμευση είναι εύκολη, ενώ η παραλία είναι επίσης προσβάσιμη από άτομα με μειωμένη κινητικότητα. Η περιοχή είναι ιδανική για περιπάτους ειδικά προς τη Σκάλα Ποταμιάς.

Λιμνοθάλασσα Γκιόλα

Επισκεφθείτε την Γκιόλα, μια φυσική λιμνοθάλασσα που έχει χαράξει στα βράχια (βραχώδης πισίνα) που βρίσκεται στην περιοχή Αστρίς. Το ύψος των βράχων φτάνει μέχρι και 8 μέτρα, από όπου οι κολυμβητές μπορούν να βουτήξουν στα καθαρά νερά. Η πορεία προς την Γκιόλα είναι σκληρή και θα πρέπει να περπατήσετε.

Μαρμάρινη ή Σαλιάρα Παραλία

Η Σαλιάρα (μαρμάρινη παραλία είναι μια μικρή εξωτική παραλία με βότσαλα, με θαυμάσια χρώματα στα ύδατα, στη βόρεια πλευρά της Θάσου). Ιδανική απόδραση για χαλάρωση και κολύμπι στα πεντακάθαρα νερά του Αιγαίου Θάσου, 5 χλμ. από τον Λιμένα.

Σπηλιά του Δράκου

Κολυμπήστε στο μοναδικό σπήλαιο Δράκων (Δρακότρυπα) στο χωριό Παναγιά, μόλις 7 χιλιόμετρα από την πόλη και 15 λεπτά από την Παναγία. Το σπήλαιο είναι γεμάτο εντυπωσιακούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες και ο επισκέπτης θα εκπλαγεί από την ομορφιά των υπόγειων σπηλαίων. Στην πραγματικότητα, το σπήλαιο πήρε το όνομά του από έναν σταλακτίτη που είχε το σχήμα ενός δράκου. Λίγα είναι γνωστά για το σπήλαιο ακόμα, καθώς πρόκειται να εξερευνηθούν πλήρως και να μελετηθούν σε βάθος.

Κεραμωτή

Για όσους αγαπούν τη φύση, είναι απαραίτητη μια επίσκεψη στην Κεραμωτή (ένα χωριό μέσα σε ένα υδρόβιο κάτοπτρο). Υπάρχουν πολύ συχνά δρομολόγια με πλοίο από τη Θάσο στην Κεραμωτή. Υπάρχει Κέντρο Πληροφοριών Δέλτα Νέστου, καθώς και Κέντρο Υποδοχής Επισκεπτών Νέστου. Και οι δύο διοργανώνουν πολλές ενδιαφέρουσες δραστηριότητες (όπως ενημερωτικές συναντήσεις, βόλτες στο δάσος δίπλα στον ποταμό, παρακολούθηση πουλιών κλπ.).

Facebook Twitter Google+ Pinterest
×

BOOK NOW