Θάσος

Η Θάσος καλύπτει έκταση 379 km2, βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Ελλάδας και ανήκει στον νομό Καβάλας στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Πρωτεύουσα του νησιού είναι ο Λιμένας, που βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του νησιού.

Το πιο προφανές αξιοθέατο σε αυτό το νησί είναι η μοναδική φυσική του ομορφιά. Τα καταπράσινα τοπία και τα βουνά που καλύπτονται από πευκοδάση και ελαιώνες εξηγούν γιατί η Θάσος ονομάζεται επίσης "το πράσινο νησί". Ωστόσο, αυτό το μοναδικό μέρος προσφέρει πολύ περισσότερα από αυτό. Το βαθύ μπλε του Βόρειου Αιγαίου, τα γραφικά λιμάνια, οι αμμώδεις παραλίες και οι πολυάριθμες ταβέρνες σε όλο το νησί θα εντυπωσιάσουν τον επισκέπτη.

Πολύ δελεαστικό για τους επισκέπτες, είναι επίσης το φαγητό στο νησί, δεδομένου ότι ονομάζεται για την πλούσια γαστρονομία και τα εξαιρετικά γεωργικά προϊόντα του. Εκτός από τις ταβέρνες και τα εστιατόρια, η Θάσος προσφέρει πολλές επιλογές για ψυχαγωγία, καθώς διαθέτει πλούσια νυχτερινή ζωή, πολλά παραδοσιακά πανηγύρια, αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους, καθώς και γραφικά χωριά κοντά στις ακτές και στα βουνά.

Facebook Twitter Google+ Pinterest
×

BOOK NOW